Italialaiset lihapullat uunissa

Italialaiset lihapullat uunissa

Tomaattikastike:
800 g tomaattimurskaa (Mutti)
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 tl suolaa
2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
reilusti mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Lihapullat:
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 1/2 dl vahvaa lihalientä
1/2 dl korppujauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 - 2 rkl tuoretta persilja- tai lehtipersiljasilppua
1/2 tl timjamia
reilusti mustapippuria
1 kananmuna
3/4 dl raastettua parmesaania

spagettia, parmesaania

Valmista ensin tomaattikastike. Silppua sipuli, valkosipulikynnet ja chili. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulisilppu ja jatka kuullottamista vielä hetken. Älä ruskista. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tomaattimurskapurkit tilkalla vettä ja kaada vesikin kattilaan. Lisää loput ainekset, sekoita ja kiehauta. Keittele tomaattikastiketta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuutin ajan.

Tomaattikastikkeen valmistuessa tee lihapullataikina. Sekoita korppujauhot lihaliemeen ja anna turvota. Hienonna valkosipulinkynsi, silppua persilja. Lisää kaikki loput ainekset lihaliemi-korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi käsin. Muotoile taikinasta tasakokoisia lihapullia ja kypsennä lihapullat uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Soseuta tomaattikastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kun lihapullat ovat kypsiä, kaada ne ja tomaattikastike uunivuokaan. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Nosta vuoka uunista ja raasta päälle parmesaania.

Tarjoa spagetin kanssa.







Kommentit

Suositut tekstit