Possustroganoff, nami


Tarinan mukaan Stroganoff on saanut nimensä 1700-luvulla eläneen kreivi Aleksandr Stroganovin mukaan. Eräällä metsästysretkellään kreivi ei saanutkaan ihan toivotunlaista saalista, mutta kokin piti siitä huolimatta loihtia ruokaa metsästysseurueen pöytään. Kokki päätti valmistaa pataruoan ja jatkaa sitä niillä aineksilla, joita oli saatavilla. Hän käytti mm. suolakurkkuja. Kokki oli ranskalainen ja tuli stoganoffissa yhdistäneeksi ranskalaisen ja venäläisen keittotaidon; kastikkeen ja lihan.

Minusta tämä possuversiokin on hyvää. Ja käsittääkseni myös ympäristöystävällisempää kuin perinteinen naudanlihasta tehty.

Possustroganoff

500 g porsaan ulkofilettä kuutioina/suikaleina
1 iso sipuli
öljyä  paistamiseen
mustapippuria
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
5 - 6 dl lihalientä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl vahvaa sinappia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
kuivattua persiljaa
1 maustekurkku tai suolakurkku kuutioina/suikaleina
1 dl smetanaa

Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta.

Lohko sipuli. Ruskista lihat ja sipulilohkot pannulla kahdessa erässä, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada lihat ja sipulit pataan ja ripottele niiden päälle vehnäjauhot. Kaada pataan lihalientä niin, että lihat peittyvät. Sekoita. Sekoita joukkoon myös tomaattipyree, sinappi, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä persilja. Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja siirrä siitä 200-asteiseen uuniin. Kypsennä reilun tunnin verran Ei haittaa, vaikka kypsentäisit pidempäänkin). Kypsennyksen puolivälissä lisää pataan maustekurkut.

Kun lihat ovat mureita, ota pata uunsta ja lisää smetana. Sekoita ja kuumenna.



Kommentit

Suositut tekstit