Possustroganoff, nami
Minusta tämä possuversiokin on hyvää. Ja käsittääkseni myös ympäristöystävällisempää kuin perinteinen naudanlihasta tehty.
Possustroganoff
500 g porsaan ulkofilettä kuutioina/suikaleina1 iso sipuli
öljyä paistamiseen
mustapippuria
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
5 - 6 dl lihalientä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl vahvaa sinappia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
kuivattua persiljaa
1 maustekurkku tai suolakurkku kuutioina/suikaleina
1 dl smetanaa
Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta.
Lohko sipuli. Ruskista lihat ja sipulilohkot pannulla kahdessa erässä, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada lihat ja sipulit pataan ja ripottele niiden päälle vehnäjauhot. Kaada pataan lihalientä niin, että lihat peittyvät. Sekoita. Sekoita joukkoon myös tomaattipyree, sinappi, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä persilja. Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja siirrä siitä 200-asteiseen uuniin. Kypsennä reilun tunnin verran Ei haittaa, vaikka kypsentäisit pidempäänkin). Kypsennyksen puolivälissä lisää pataan maustekurkut.
Kun lihat ovat mureita, ota pata uunsta ja lisää smetana. Sekoita ja kuumenna.
Kommentit
Lähetä kommentti