Juustolla täytetty lihamureke

Juustolla täytetty lihamureke

600 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliyrttisuolaa (Herbamare)
mustapipuria maun mukaan
valkopippuria maun mukaan
kourallinen kuivattua persiljaa
2 kananmunaa
100 - 125 g Koskenlaskija-juustoa (kylmäsavuporo)
tuoretta persiljaa
(kuivattua timjamia)

Sekoita kermaviili, korppujauho, mausteet ja kananmunat. Anna turvota 10 minuutin ajan. Lisää jauheliha ja sekoittele mureketaikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele vähän vajaa puolet taikinasta uunivuoan pohjalle. Leikkaa Koskenlaskija siivuiksi ja levitä siivut taikinan päälle. Silppua juuston päälle tuoretta persiljaa. Levitä loput taikinasta murekkeen kanneksi.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuutin ajan tai kunnes mureke on kypsää. Jos murekkeen pinta näyttää ruskistuvan liikaa, vuoraa mureke foliolla.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi perunamuusin kanssa.




Kommentit

Suositut tekstit