Uunipasta Italian tyyliin

Uuniin menossa.

Tässäpä herkullinen ja helppo uuniruoka. Nam.

Jostain luin, että uunipasta olisi Italiassa juhlaruokaa. En tiedä onko näin. Itse miellän juhlaruuat joka tapauksessa vähän mutkikkaammiksi kuin tämä nopea pastaruoka (ihan tyhmää ehkä niin). Tosin varmasti uunipastankin voisi valmistaa myös monimutkaisemmalla ja hienommalla tavalla. Mutta tosi hyvää on tämäkin versio ja sen puolesta mikä ettei kelpaisi tarjottavaksi vaikka juhlapöydässä.

Uunipasta (4 - 5:lle)

300 g pastaa, esimerkiksi penne
200 g salamia/pepperonia/meetvurstia tai vaikka niitä kaikkia sekaisin
1 purkki tomaattimurskaa
n. 120 g mascarponea
1 valkosipulin kynsi tai 1/2 tl valkosipulijauhetta
1 kasvisfondi
1/2 mieto chili
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa
mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko salami/pepperoni/meetvursti, chilin puolikas sekä valkosipulin kynsi. Tee kastike: kuumenna kattilassa tomaattimurska, salamit, chili ja mascarpone. Mausta valkosipulilla, kasvisfondille ja mustapippurilla. Hauduta 10 - 15 minuuttia.

Sekoita pasta ja kastike, kaada seos uunivuokaan. Viipaloi mozzarella. Asettele basilikan lehdet ja mozzarellasiivut seoksen päälle. Kuumenna 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia eli niin kauan, että mozzarella on sulanut.

Uunista ulos.

Kommentit

Suositut tekstit