Kunnon hernekeitto
Kunnon hernekeitto
500 g kuivattuja herneitän. 2 l vettä
1 sipuli
1 tl meiramia
muutama hyppysellinen valkopippuria
1 rkl sinappia
1 - 2 tl suolaa
350 g savustettua kypsää minipotkaa (Vataja)
Huuhtele herneet siivilässä ja laita ne n. kahteen litraan vettä likoamaan kattilaan yön yli.
Kiehauta herneitä liotusvedessä, kuori pinnalle ilmaantuva vaahto. Raasta sipuli ja lisää kattilaan. Mausta keitto meiramilla, valkopippurilla, sinapilla ja suolalla.
Irrota potkista lihat ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää lihat keittoon. Lihojen irrottamisen jälkeen myös luut kannattaa lisätä keittoon, sillä niistä irtoaa hyvää makua.
Keittele hernekeittoa miedolla lämmöllä parin - kolmen tunnin ajan. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Poista luut keitosta. Tarkista keiton maku, lisää tarvittaessa mausteita.
Kommentit
Lähetä kommentti