Tosi hyvä kylmäsavulohi-pinaattipasta

Kylmäsavulohi-pinaattipasta

200 - 300 g kylmäsavulohta
1 valkosipulinkynsi
1 pss (n. 80 g) tuoretta babypinaattia
2 dl ruokakermaa
runsaasti tuoretta tilliä
musta- tai sitruunapippuria tai molempia
n. 1 dl pastan keitinvettä

n. 400 g penne- tai muuta pastaa

sitruunalohkoja

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Pastan kiehuessa paloittele kylmäsavulohi ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja revi pinaatinlehdet vähän pienemmiksi. Laita kylmsavulohi, hienonnettu valkosipuli ja pinaatit pannulle, lisää myös ruokakerma ja tillisilppu. Mausta pippurilla. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Tarkista maku: kylmäsavulohi on yleensä sen verran suolaista, että suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.

Kun pasta on kypsää, valuta se. Jätä kattilan pohjalle n. 1 dl verran pastan keitinvettä. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita.

Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit