Korealaiset salaattikääröt
Toisella puolella Suomea asuvalla ystävälläni ja minulla on perinteenä, että kerran vuodessa matkustan hänen luokseen viettämään viikonloppua. Näiden A-luokan viikonloppujen aikana jutellaan, rentoudutaan ja harrastetaan ruokamatkailua. Ruokaohjeita vertaillaan ja suunnitellaan hartaasti etukäteen ja kokkaillaan kiireettömästi pitkän kaavan mukaan. Tällä kertaa aterioitten teemana oli Aasia.
Tässä korealaiset salaattikääröt, olkaa hyvät. Kääröt ovat rentoa sormisyötävää, mainioita vaikkapa yhdessä kokkailuun ja illanistujaisiin.
Korealaiset salaattikääröt
400g broilerinjauhelihaaöljyä paistamiseen
1 salottisipuli
1 valkosipulinkysi
pätkä tuoretta inkivääriä
1/2 - 1 punainen chili
2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl kalakastiketta
1/2 tl fariinisokeria
loraus seesamöljyä
Kääröihin:
cosmopolitan- tai sydänsalaattia (tai muuta rapeaa, kuppimaista salaattia)
2 porkkanaa
puolikas kurkku
muutamia kevätsipulinvarsia
suolapähkinöitä
1 lime
Valmistele ensin salaattikääröihin tulevat lisukkeet: raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, leikkaa kurkku ohuiksi lyhyehköiksi tikuiksi, pätki kevätsipulinvarret ja lohko lime. Huuhtele salaatinlehdet. Laita nämä kaikki sekä suolapähkinät tarjoiluastioihin.
Silppua salottisipuli, valkosipulinkynsi, inkivääri ja chili. Kuumenna paistinpannu ja ruskista broilerinjauheliha öljytilkassa. Lisää salottisipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Mausta soija- ja kalakastikkeella, fariinisokerilla ja pienellä määrällä seesamöljyä. Kypsennä hetki ja nosta tarjoiluastiaan.
Aseta salaatinlehdet, broileritäyte ja lisukkeet tarjolle. Kokoa salaatinlehdelle mieleisiäsi aineksia, purista päälle limen mehua ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti