Spagetti bolognese
Tästä piti tulla hitaasti ja hartaudella hauduteltu bolognese, mutta toisin kävi. Niin kuin elämässä usein, suunnitelmat muuttuivat ja ruoka pitikin saada pöytään mahdollisimman nopeasti. Siinä hötäkässä jäi varta vasten hankittu punaviinikin lisäämättä.
Vaikka jos totta puhutaan, ei tämä silti mikään pikaruoka ollut, sillä pilkkomista ja raastamista riitti. Jos aikaa on enemmän, bolognesekastikkeesta tulee sitä maukkaampaa, mitä kauemmin se saa hautua. Mielelläni olisin tätä haudutellut miedolla lämmöllä vaikka tunnin tai kaksi. Mutta ei ollut valittamista tässä nopeammassakaan versiossa - suuhun sopivaa tuli tästäkin.
Spagetti bolognese
1 sipuli2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
pala selleriä
öljyä paistamiseen
2 - 3 pekonisiivua
n. 500 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1/2 tomaattimurskapurkillinen vettä
(1/2 - 1 dl punaviiniä)
hyppysellinen sokeria
1/2 rkl oreganoa
1 1/2 tl timjamia
1 rkl kuivattua persiljaa
mustapippuria myllystä
suolaa
spagettia
parmesaania
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana ja selleri (minä pilkoin sellerin, mutta raaste olisi ehdottomasti ollut parempaa). Paloittele pekoni.
Kaada pannulle tilkka öljyä ja ruskista pekonit. Lisää sipulit ja valkosipuli, porkkanaraaste ja selleriraaste. Kuullota. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen.
Punaviinin voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää myös tomaattimurska. Huuhdo purkki puolella purkillisella vettä ja kaada vesi pannulle. Mausta kastike.
Kypsennä kastiketta puolisen tuntia. Jos aikaa on enemmän, hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla 1 - 2 tuntia (lisää tarvittaessa vettä).
Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti