Herkkuhetki: parsaa, parmankinkkua, kananmunaa ja voisulaa


Parsaa, parmankinkkua, kananmunaa ja voisulaa (1:lle)

 nippu vihreää parsaa
2 - 3 siivua parmankinkkua
1 kananmuna
ripaus suolaa
vettä
n. 1 rkl sulatettua voita
mustapippuria myllystä

Keitä kananmuna lähes kovaksi ja jäähdytä kylmän veden alla.

Paahda kinkkusiivut uunissa leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes siivut ovat sopivan rapsakoita. Varo kypsentämästä liikaa.

Kuori parsat ja katkaise tyvestä puumainen osa pois (tuoreita, ohuita kevätparsoja ei välttämärrä tarvitse edes kuoria).

Kiehauta paistinpannulla vettä (sitä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät). Lisää suola ja parsat. Keitä parsoja n. 2 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyys haarukalla; parsojen ei ole tarkoitus kypsyä pehmeiksi lötköiksi vaan al denteksi). Nosta parsat talouspaperin päälle kuivumaan.

Kuori kananmuna ja pilko karkeaksi silpuksi. Revi kinkkusiivut pienemmiksi paloiksi. Asettele lautaselle parsat ja kananmunasilppu, kaada päälle voisula. Lisää kinkunpalat ja mausta maun mukaan mustapippurilla.

Tarjoa parsaherkkulautanen alkupalana, lounaana tai iltapalana.


Kommentit

Suositut tekstit