Savulohipiirakka

Savulohipiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
150 g voita tai margariinia
50 g emmental-mozzarellaraastetta
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
2 keitettyä kananmunaa
200 - 250 g lämminsavulohta
3 kananmunaa
2 dl kermaa
1/2 rkl sitruunamehua
tilliä silputtuna
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
mustapippuria
3 dl emmental-mozzarellaraastetta

Mittaa jauhot kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja pistele haarukalla reikiä taikinapohjaan. Esipaista 200-asteessa n. 15 minuutin ajan.

Kuori keitetyt kananmunat ja murusta ne haarukalla. Revi savulohi. Levitä esipaistetun pohjan päälle kananmunarouhe ja revitty savulohi. Sekoita loput täytteen ainekset eli raa'at kananmunat, kerma, sitruunamehu, tillisilppu ja mausteet keskenään ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraste. Paista 200 asteessa n. 30 - 40 minuuttia.

Jos haluat isomman määrän piirakkaa, kaksinkertaista m ja tee piirakka leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Kommentit

Suositut tekstit