Lämmin lohi-perunasalaatti
Lämmin lohi-perunasalaatti (4:lle)
1 jääsalaatti1 punainen suippopaprika
pari kourallista miniluumutomaatteja
3 perunaa keitettynä ja jäähdytettynä
3 kananmunaa keitettynä ja jäähdytettynä
300 g tuoretta lohta
öljyä paistamiseen
tuoretta tilliä silppuna
valkopippuria
paprikajauhetta
yrttisuolaa (Herbamare) tai tavallista suolaa
Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
Kastike:
6 rkl öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl sinappia
1/2 tl sokeria
valkopippuria
suolaa
Aloita valmistamalla marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin ainekset ja upota sipulirenkaat marinadiin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin tai pari.
Hämmennä salaatinkastikkeen aineksia voimakkaasti lusikalla, kunnes kastike muuttuu paksuhkoksi. Laita kastike jääkaappiin siksi aikaa kunnes salaatti on valmis.
Revi jääsalaatti, paloittele paprika ja puolita tomaatit. Sekoita. Kuori ja lohko kananmunat.
Kuori ja paloittele perunat ja kuutioi lohi. Kuumenna öljy pannulla. Paista perunanpaloja, kunnes ne saavat kauniin ruskehtavan värin. Lisää pannulle lohikuutiot ja ruskista nekin. Mausta tillisilpulla, pippurilla, paprikajauheella ja haluamallasi suolalla.
Kaada lämpimät perunanpalat ja lohikuutiot salaattivadille. Koristele salaatti marinoidulla punasipulilla ja kananmunalohkoilla. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentit
Lähetä kommentti