Nasi goreng - indonesialainen pyttipannu
Kokkailu ystävän kanssa - ihan parasta kokkailua! Sitä paitsi ruoastakin tuli herkullista. Me molemmat tykkäsimme tosi paljon nasi gorengista.
Nasi goreng (4:lle)
6 dl keitettyä, jäähdytettyä jasmiini- tai pitkäjyväistä riisiä (esim. edelliseltä päivältä jäänyttä)rypsiöljyä
3 tl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulinvartta
1/2 - 1 (maun mukaan) punaista chiliä
1 punainen paprika
2 broilerin rintafilettä
mustapippuria ja suolaa broilerin maustamiseen
1 - 2 rkl soijakastiketta
1 - 2 rkl sambal oelekia
1 dl pakasteherneitä
2 kananmunaa
n. 100 g sulatettuja katkarapuja
Viimeistelyyn:
pätkä kurkkua
2 kevätsipulinvartta
lime
Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Pätki kevätsipulinvarret, viipaloi chili (halutessasi poista siemenet ja valkoinen osa) ja kuutioi paprika. Suikaloi broileri.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota inkivääri, sipulit ja chili. Lisää broilerinsuikaleet, mausta ne pippurilla ja suolalla, ruskista ja kypsennä hetki. Lisää paprikakuutiot.
Lisää pannulle riisi. Paista käännellen, kunnes riisi on lämmennyt ja saanut hieman väriä. Sekoita joukkoon herneet, soija ja sambal oelek.
Tee pannun keskelle tyhjä kohta ja riko siihen kananmunat. Anna munien paistua hetki ja sekoita ne sitten muiden ainesten joukkoon. Lisää lopuksi katkaravut, kuumenna.
Laita erilliseen astiaan tarjolle ohuiksi tikuiksi leikattua kurkkua, hienonnettua kevätsipulia sekä limelohkoja. Purista annosten päälle limen mehua, viimeistele kurkulla ja kevätsipulilla.
Kommentit
Lähetä kommentti