Herkulliset jauhelihacannellonit
Sana "cannellone" on italiaa ja tarkoittaa "suurta ruokoa tai lehdykkää". Cannelloni-pastaputket ovat nimensä mukaisesti melko paksuja ja siksi ne on helppo täyttää. Täytettyjen cannellonien valmistus vaatii kuitenkin jonkin verran työtä ja vaivaa, ja aikaakin niiden parissa saa kulumaan parisen tuntia. Mutta mielestäni lopputulos on todellakin kaiken vaivan arvoinen.
Herkulliset jauhelihacannellonit
500 - 600 g jauhelihaa1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g paseerattua tomaattia
1 - 2 rkl tomaattipyrettä
1 iso porkkana raastettuna
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
reilusti mustapippuria
1 liha-annosfondi
(ripaus suolaa, jos tarvetta)
250 g paseerattua tomaattia
500 g cannelloni-pastaa
Juustokastike:
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
6 dl kevytmaitoa
300 g mozzarellaa raasteena
raastettua parmesaania
Ruskista jauheliha kuivalla pannulla, siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle hiukan öljyä ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha, paseerattu tomaatti ja tomaattipyre. Lisää myös porkkanaraaste ja mausteet, sekoita. Anna jauhelihakastikkeen muhia ja keittyä kasaan miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan. Maista, lisää tarvittaessa mausteita.
Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kasarissa. Lisää vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetken, älä ruskista. Lisää maito vähitellen, sekoittele samalla koko ajan vispilällä. Keittele hetken. Sammuta levy ja lisää juustoraaste. Sekoita hyvin, jotta kastikkeesta tulee tasaista.
Levitä suorakaiteen muotoisen lasagnevuoan pohjalle ohut kerros paseerattua tomaattia.
Täytä cannelloniputkilot jauhelihakastikkeella. Kulinaarin ohjeessa neuvottiin käyttämään pursotinpussia, mutta minusta homma sujui kätevimmin lusikoimalla jauhelihakastiketta teelusikan avulla putkiloiden sisään: ota pastaputkilo, käännä se pystysuoraan lautasen päälle ja lusikoi putkilo täyteen kastiketta. Tämä on hiukan sotkuista puuhaa. Nosta täytetyt putkilot varovasti vuokaan vieri viereen.
Kun kaikki cannellonit ovat vuoassa, kaada niiden päälle juutokastike. Raasta päällimmäiseksi parmesaania.
Kypsennä cannelloneja 180-asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua - jos maltat.
Kommentit
Lähetä kommentti