Kana-sahramirisotto
Kana-sahramirisotto (4:lle)
4 broilerin rintafilettäöljyä tai voita paistamiseen
mustapippuria, suolaa, currya, timjamia, ym. mieleisiäsi mausteita broilerin maustamiseen
3 dl risottoriisiä (arborio)
öljyä tai voita
1 pss sahramia
1 salottisipuli
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä (tai 1 1/2 dl vettä + 1 rkl sitruunamehua)
n. 8 dl kuumaa kanalientä
mustapippuria myllystä
n. 2 rkl mustapippurituorejuustoa (voi jättää poiskin)
1 dl parmesaaniraastetta
Paista broilerin fileet kypsiksi. Mausta ne ja siirrä syrjään odottamaan.
Raasta salottisipuli. Laita kasariin öljyä, lisää raastettu salottisipuli, riisi ja sahrami. Kuullota huolellisesti niin, että kaikki riisinjyvät ovat kuultavia. Lisää viini/vesi+sitruunamehu, kiehauta. Ala lisäillä kuumaa kanalientä vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. Lisää uutta lientä aina siinä vaiheessa kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Jatka tätä 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi tuorejuusto ja parmesaaniraaste, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku.
Paloittele broilerin fileet ja sekoita risoton joukkoon tai tarjoa fileet kokonaisina risoton kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti