Kana-ramen hiukan nopeammin
Ramen-keiton juju on pitkään, hartaasti ja rakkaudella hauduteltu liemi. Oikeaoppisen ramenin valmistaminen vaatii siis aikaa. Minä halusin testata kaupasta löytämääni Aasian fondia ja oikaisin sen avulla liemen valmistuksessa hieman: jämäköitin liemen makua fondilla, joka on maustettu inkiväärillä, chilillä ja valkosipulilla. Siksi en käyttänyt liemen valmistukseen tuoretta valkosipulia enkä inkivääriä enkä myöskään keitellyt lientä yhtä pitkään kuin olisin ilman fondia keitellyt.
Keiton voi vallan mainiosti tehdä ilman fondiakin, jolloin liemeen kannattaa lisätä myös pätkä tuoretta inkivääriä ja valkosipulin kynsi. Mitä pidempään lientä keittelee, sitä maukkaampaa siitä tulee. Toisaalta jos haluaa tehdä pikaramenin, tullee liemestä fondin avulla maukasta kokonaan ilman tuoreita kasviksiakin.
Kana-ramen hieman nopeammin (1 - 2:lle)
Liemi:
5 dl vettä
1 porkkana
1 sipuli
1 tähtianis
6 kokonaista mustapippuria
pätkä chiliä
1/2 - 1 rkl Aasian fondia (Touch of Taste) riippuen siitä, kuinka mausteista keittoa haluat
3/4 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
1 porkkana
1 keitetty kananmuna
1/2 lime
muutama herkkusieni tai siitakesieni
grillattua broileria tai pala palvibroileria
ramen-nuudeleita
korianteria tai aasialaista minttua
kevätsipulia (jota minulla ei valitettavasti ollut)
Pilko porkkana, sipuli ja chilin pätkä reiluiksi paloiksi. Pane vesi kiehumaan ja lisää sinne kasvikset sekä pippurit ja tähtianis. Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja mausta se fondilla ja soijakastikkeella.
Leikkaa porkkana tikuiksi, pilko sienet, viipaloi lime ja silppua kevätsipuli varsineen. Revi tai pilko broileri, halkaisen kananmuna. Keitä nuudelit ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
Kommentit
Lähetä kommentti