Pikkuinen lihavoileipäkakku
|
Mutta minulla on ongelma: kukaan muu meidän perheessä ei piittaa voileipäkakusta. Ja koska meillä ei tälle kesälle ole tiedossa yhtään voileipäkakkujuhlia, oli minun tuota herkkua saadakseni pakko tehdä itselleni ihan pikkuinen, yhden hengen voileipäkakku. Tai no, kyllähän tuosta toki riittäisi muutamalle muullekin, mutta kahdeksan paahtoleipäpalasen kakun yksikin ihminen saa tuhottua ennen kuin kakku menee huonoksi.
Pikkuinen lihavoileipäkakku (1 - 4:lle)
8 paahtoleipäpalaa (mielellään sekä tummempaa että vaaleampaa)
vajaa 1/2 dl lihalientä tai maitoa kostutukseen
Meetvurstitäyte:
50 g meetvurstia
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl majoneesia
1 tl persiljasilppua
1 rkl majoneesia
1 tl persiljasilppua
Kinkkutäyte:
100 g palvikinkkua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 10 cm pätkä kurkkua tai 1 pieni maustekurkku
1 1/2 rkl majoneesia
1 1/2 rkl majoneesia
1 1/2 rkl emmentalraastetta
Leikkaa meetvursti ja kinkku pieniksi paloiksi, silppua persilja ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteiden ainekset. Leikkaa paahtoleivistä reunat (reunoista voi tehdä vaikka krutonkeja). Aseta kaksi paahtoleipäviipaletta alustalle vierekkäin tiiviisti kiinni toisiinsa ja kostuta ne haluamallasi kostukkeella. Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä.
Tee toinen kerros asettamalla kaksi leipäviipaletta ensimmäisen kerroksen päälle. Kostuta. Levitä koko meetvurstitäyte.
Tee kolmas leipäkerros samalla tavalla, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Aseta viimeiset kaksi leipäviipaletta kanneksi ja kostuta vielä hiukan.
Kääri kakku kelmuun ja aseta sen päälle painoksi jotain tasaista, esimerkiksi kevyehkö leikkuulauta toimii hyvin. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.
Kuorrutus:
loput tuorejuustoista
2 rkl majoneesia
mustapippuria
Koristeeksi:
kinkkua, meetvurstia, kurkkua, persiljaa, tomaattia...
Leikkaa meetvursti ja kinkku pieniksi paloiksi, silppua persilja ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteiden ainekset. Leikkaa paahtoleivistä reunat (reunoista voi tehdä vaikka krutonkeja). Aseta kaksi paahtoleipäviipaletta alustalle vierekkäin tiiviisti kiinni toisiinsa ja kostuta ne haluamallasi kostukkeella. Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä.
Tee kolmas leipäkerros samalla tavalla, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Aseta viimeiset kaksi leipäviipaletta kanneksi ja kostuta vielä hiukan.
Kääri kakku kelmuun ja aseta sen päälle painoksi jotain tasaista, esimerkiksi kevyehkö leikkuulauta toimii hyvin. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.
Kakkuun ja krutongeiksi. |
Kinkkusilppua. |
Seuraavana päivänä sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kuorrutus voileipäkakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä uskaltauduin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kurkkulehtien tekemistä. Patalinnun blogista löysin hommaan tosi selkeät ja hyvät ohjeet, niiden avulla kun kurkkua leikkeli, ei lehtien tekeminen ollut ollenkaan niin vaikeaa kuin olin kuvitellut. Kannattaa siis uskaltaa kokeilla vaikeiltakin tuntuvia juttuja!
Lehtikoristeet näyttävät hiukkasen kömpelöiltä näin pienen voileipäkakun päällä - isomman kakun päälle ne sopisivat paljon paremmin. Hienoja ovat mielestäni silti.
Yhden hengen herkutteluhetki. |
Kommentit
Lähetä kommentti