Kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta



Lomareissulla Keski-Euroopassa maistelimme toinen toistaan parempia jätskejä. Erityisesti mieleen jäi pieni ranskalainen jäätelökahvila, jossa myyjät muotoilivat vohveliin kauniin muotoisia, isoja jäätelöruusuja. Siellä söin lime-basilikajäätelöä, joka oli varmasti parasta koskaan maistamaani jäätelöä. Mieleen jäi myös vegaaninen belgialainen artesaanijäätelö, jonka myyntikojun edessä oli usein satojen metrien jono. Samalla tuli mieleen, että useimmat Suomessa myydyt jäätelömaut ovat loppujen lopuksi jotenkin tylsiä: on sääli, ettei täkäläisistä jätskikiskoista saa vaikkapa lime-basilikaa, passionhedelmää tai jugurttisitruuna (tai ainakaan en ole sellaisia koskaan täällä nähnyt).

Meillä tytär on hurahtanut jäätelöiden tekoon. Ja sopiihan se, nimittäin meidän perheestä kolmen neljäsosan mielestä jäätelö on parasta mitä olemassa on. Nyt pysyteltiin tutussa ja turvallisessa maussa eli kinuskissa.

Herkullinen kinuskijäätelö

4 dl vispikermaa
1 purkki makeutettua kondensoitua maitoa
n. 100 g pehmeitä kermatoffeekarkkeja (esimerkiksi Werther´s Original)
2 - 3 rkl kevytmaitoa

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Mittaa maito kasariin ja lisää sinne myös kinuskikarkit. Sulata karkit kinuskikastikkeeksi koko ajan sekoittaen.

Sekoita kermavaahto ja kinuskikastike keskenään. Kaada seos pakastuksenkestävään astiaan (esimerkiksi vuokaleivävuoka toimii hyvin).

Pakasta jäätelöä vähintään viisi tuntia.



Ja tähän loppuun vielä kuva ranskalaisen jäätelökahvilan taidonnäytteestä,
ruusun muotoisesta lime-basilikajätskistä.

Kommentit

Suositut tekstit