Hollantilainen tonnikalavuoka
Hollantilaisen tonnikalavuoan ohje on melkein suoraan kopsattu K-ruoka Mitä tänään syötäisiin -ohjeesta. Mitäpä sitä hyvää ohjetta muuttamaan. Meillä tämä olikin oikein hittiruoka, josta tykkäsivät kaikki.
Tonnikalaksi valitsin tottakai MSC-sertifioitua kalaa, jota toivottavasti muutkin tonnikalaruokien valmistajat suosivat.
Hollantilainen tonnikalavuoka (4:lle)
3 dl riisiä (pitkää tai täysjyvää)vettä
1 kpl kalafondi
2 prk tonnikalaa vedessä
1 dl juustoraastetta
reilusti tuoretta tilliä silppuna
mustapippuria myllystä
ripaus currya
2 pss hollandaise-kastikeaineksia (Blå Band)
40 g voita tai maustamatonta tuorejuustoa
Keitä riisi kalafondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada riisi sekä tonnikalat liemineen voideltuun uunivuokaan. Lisää myös juustoraaste, tillisilppu ja mausteet. Sekoita.
Valmista hollandaise-kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Pakkauksessa neuvotaan lisäämään kastikkeeseen voita, mutta halutessasi voit korvata sen tuorejuustolla.
Kaada valmis kastike tonnikalavuoan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti