Minäkin kokeilin: uunifetapasta



Liemessä-blogin Jennin uunifetapastasta ollaan ruokapiireissä kohistu jo tovi. Nyt oli aika minunkin kokeilla tuota herkkua. Ja olihan se hyvää, ehdottomasti täytyy tehdä toistekin! Lisäsin ohjeeseen kuivattuja yrttejä, joita Liemessä-ohjeessa ei ollut. Minusta yrtit toimivat hyvin.

Fetahan on tuhtia tavaraa, joten mitään kevyttä ruokaa uunifetapasta ei ole. Tomaateissa ei kannatakaan säästellä, niitä saa olla reilusti, sillä ne tuovat ruokaan raikkautta.

Uunifetapasta (2:lle)

200 g fetaa (minulla oli Pirkka Parhaat -merkkistä, se toimi hyvin)
1 - 2 rasiaa (n. 350 g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chili
mustapippuria myllystä
hyppysellinen kuivattua rosmariinia
hyppysellinen kuivattua basilikaa
ripaus suolaa

spagettia tai linguine-pastaa



Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Laita vuokaan kokonainen fetajuusto. Huuhtele tomaatit ja aseta ne juuston ympärille. Pirskottele tomaattien ja fetan päälle hiukan oliiviöljyä.

Pilko chili ja laita palaset fetajuuston päälle. Ripottele vuokaan pippuria, suolaa ja yrttejä.

Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen grillaustoiminnolle ja siirrä vuoka uunin ylätasolle grillivastusten alle. Grillaa n. 10 minuutin ajan (vahdi, ettei ruoka paahdu liiaksi tai jopa pala).

Keitä spagetti ohjeen mukaan.

Kun uunifeta ja -tomaatit näyttävät sopivan kypsiltä, ota vuoka uunista. Jos tomaateissa on varret, nypi ne tässä vaiheessa pois.

Sekoita koko komeus kypsän spagetin joukkoon ja nauti. Slurps.



Edit: Pirkka Makea Grillitomaatti -pakkauksessa on juuri sopiva määrä tomaatteja ja mukana on myös tähän ruokaan erinomaisesti sopiva pussi mausteita.

Kommentit

Suositut tekstit