Feta-mansikkasalaatti
Pysähdyimme kesän lomareissulla Slovakiassa lounaalle "keskelle ei mitään", moottoritien varren pikku ravintolaan. Ravintola oli Tripadvisorissa arvioitu täyden viiden tähden arvoiseksi, eikä ollenkaan suotta. Miljöö oli miellyttävä ja palvelu ensiluokkaista - tarjoilija osasi jopa muutamia sanoja suomea, sillä hänellä oli aikoinaan ollut suomalainen tyttöystävä. Mitä ruokaan tulee, tyttären risotto oli varmasti maukkain risotto, jota koskaan olen maistanut ja perheen miesten ribsit todella maukkaat nekin. Minä söin herkullisen feta-mansikkasalaatin. Paikan erikoisuus olivat selkeästi kuitenkin black burgerit, premiumhampurilaiset, joiden sämpylä oli musta. Harmi, ettei tullut maistettua niitä. Tähän ravintolaan olisi mielellään mennyt toistekin.
Kotiin tultua teki mieli kokeilla, valmistuisiko omassa keittiössäni yhtä hyvä feta-mansikkasalaatti kuin mitä olin syönyt Slovakiassa.
P.s. Jos joskus satut liikkumaan Slovakiassa Trencin-nimisellä paikkakunnalla, suosittelen lämpimästi Remy´s bistro & bar -ravintolaa!
Feta-mansikkasalaatti (2:lle)
erilaisia salaatteja, esimerkiksi jääsalaattia, lollo rossoa ja rucolaamansikoita
100 g fetajuustoa
muutamia saksanpähkinöitä
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl balsamicoa
1/2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
hyppysellinen (sormi)suolaa
Huuhtele ja revi salaatit. Halkaise/paloittele mansikat. Murustele fetajuusto, kuori ja paloittele pähkinät. Laita salaatin ainekset kulhoon.
Sekoita oliiviöljy, balsamico, sitruunamehu ja mustapippuri. Kaada valmis kastike salaatin joukkoon. Ropottele päälle hyppysellinen suolaa.
Kommentit
Lähetä kommentti