Rosmariinirisotto ja porsaan noisetit
Rosmariinirisotto ja porsaan noisetit (4:lle)
Rosmariinirisotto:1 (banaani)salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl risottoriisiä
kourallinen tuoretta rosmariinia
1 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl liha- tai kasvislientä
1 dl parmesaaniraastetta
öljyä
Silppua salottisipuli, valkosipulinkynsi ja rosmariinin lehdet. Lorauta kasariin öljyä ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon riisit ja jatka kuullottamista, kunnes riisit ovat muuttueet läpikuultaviksi. Lisää rosmariinisilppu.
Kaada kasariin valkoviini ja kiehauta. Kun viini on imeytynyt riiseihin, ala vähitellen lisätä liha-/kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uutta lientä aina vasta, kun edellinen on imeytynyt.
Jatka nesteen lisäämistä noin 20 minuutin ajan, kunnes riisi on sopivan kypsää. Sekoita joukkoon parmesaaniraastetta ja mustapippuria.
Porsaan noisetit:
1 porsaan sisäfile
voi-öljyseosta
muutama rosmariinin lehti
mustapippuria
suolaa
Ota sisäfile hyvissä ajoin, tuntia aiemmin, huoneenlämpöön. Poista kalvot. Leikkaa fileestä parin sentin aksuisia noisetteja. Lisää pannulle voi-öljyseosta ja muutama rosmariinin lehti. Paista noisetit (muutama minuutti/puoli) ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kommentit
Lähetä kommentti