Herkullinen kasvispasta
Tämä kasvispasta oli herkkua!
Olin sunnitellut laittavani valmiiden annosten päälle paahdettuja miniparsoja. Olin varta vasten hankkinut niitä kaupasta ja paahtanut muiden kasvisten kanssa uunissa. Mutta hups: kun ruoka oli valmista, se katosi suit sait nälkäisten suihin ja parsat unohtuivat uunipellille. Eikä annos rehellisesti sanottuna niitä kaivannut. Niinpä en kirjannut niitä ohjeeseenkaan.
Herkullinen kasvispasta (2:lle)
1/2 kesäkurpitsa1/2 suippopaprika
5 - 6 miniluumutomaattia
mustapippuria myllystä
1 punasipuli
1 - 2 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 mieto chili
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
1/2 - 1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
rypsiöljyä tai öljy-voiseosta
pastaa
(feta-, mozzarella- tai parmesaanijuustoa)
Viipaloi kesäkurpitsa, paloittele paprika, halkaise tomaatit. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle (paprikat kannattaa laittaa kuori ylöspäin). Lorauta kasvisten päälle öljyä ja mausta mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jos uunissasi on grillivastus, kannattaa uuni viimeisiksi minuuteiksi säätää grillaustoiminnolle. Kasvikset ovat valmiita, kun paprikan kuori on sopivasti ruskistunut.
Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Laita pasta kiehumaan.
Kuumenna pannulla rasva. Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää chili sekä uunista otetut kasvikset. Sekoittele niin, että kasvisten rakenne rikkoutuu. Mausta kastike lehtipersiljalla, timjamilla ja ripauksella suolaa.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Jos haluat, lisää annosten päälle mieleistäsi juustoa.
Uunissa paahdetut kasvikset |
Paahdetut kasvikset muuttuvat kastikkeeksi |
Minä käytin Unkarista tuliaisena tuotua kuivattua chiliä. Tuore chili ajaa saman asian. |
Jos siltä tuntuu, annosten päälle voi lisätä fetaa, revittyä mozzarellaa tai raastettua parmesaania. |
Kommentit
Lähetä kommentti