Pikkuinen lohivoileipäkakku



Tämä on meikäläisen lempparivoileipäkakku. Herkullinen. Täydellinen minun makuuni.

Olen ottanut tähän kakkuun mallia Yhteishyvän ohjeesta "Näin valmistat täydellisen lohivoileipäkakun". Koristeluunkin otin vähän mallia sieltä.

Ja tämä on taas näitä pikkuisia voileipäkakkuja, jonka yksi ihminen pystyy tuhoamaan ennen kuin se menee huonoksi.

Pikkuinen lohivoileipäkakku (1 - 4:lle)

6 viipaletta paahtoleipää

Kostutus:
1/2 dl kalalientä
1 rkl sitruunamehua

Kurkkutäyte:
noin 10 cm pala kurkkua
1/2 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
pari ripausta sokeria
1/2 dl tillisilppua
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl ranskankermaa
mustapippuria
(1 rkl pieniä kapriksia)

Kylmäsavulohitäyte:
100 g kylmäsavulohta
1 dl sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka)
1/2 dl ranskankermaa
1 rkl piparjuuritahnaa
1/2 rkl sitruunamehua
ripaus sitruunapippuria
ripaus mustapippuria

100 g lämminsavulohta

Kuorrutus:
loput maustamattomasta tuorejuustosta
loput ranskankermasta
1 dl sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka)
mustapippuria maun mukaan

Koristeeksi:
kylmäsavulohta, tilliä, herneitä (kesällä tuoreet palkoherneet ovat parhaita), ruohosipulia, syötäviä kukkia...

Valmista ensin kurkkutäyte: kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi, sekoita joukkoon väkiviinaetikka, hiukan suolaa ja sokeria sekä tillisilppu. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Valmista kylmäsavulohitäyte. Silppua kylmäsavulohi ja sekoita sulatejuuston, ranskankerman ja piparjuuritahnan kanssa. Mausta sitruunamehulla ja musta- ja sitruunapippureilla.

Silppua lämminsavulohi.

Leikkaa leipäviipaleista reunat (reunoista voi vaikka valmistaa krutonkeja). 

Tee kostuke sekoittamalla kalaliemi ja sitruunamehu keskenään.

Ota kurkkutäyte jääkaapista ja lisää siihen tuorejuusto, ranskankerma (ja kaprikset), mausta ripauksella mustapippuria.

Kokoa voileipäkakku. Aseta tarjoilualustalle iso pala talouskelmua, jonka keskelle vierekkäin kaksi paahtoleipäviipaletta. Kostuta ja levitä päälle kurkkutäyte.

Lado kakun päälle taas kaksi leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohisilppu.

Lopuksi koko komeuden päälle vielä kaksi leipäviipaletta ja niiden kostutus.

Kääri tuorekelmu tiiviisti kakun ympärille, aseta paikoksi esimerkiksi kevyehkö leikkuulauta ja laita kakku jääkaappiin vähintään muutamiksi tunneiksi, mielellään yön yli.

Seuraavana päivänä ota kakku jäkaapista, avaa tuorekelmukääre ja leikkaa ylimääräinen kelmu pois. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja kuorruta kakku. Koristele mielesi mukaan.







P.s. Kuten kuvistä näkyy, kuorrutuksen levittäminen ei ole meikäläisen vahvuusalueita. Toivottavasti sinä onnistut paremmin. :-)

Kommentit

Suositut tekstit