Poke bowl kylmäsavulohesta
Alkujaan hawaijilainen kulhoruoka poke bowl taisi Suomessa olla todellista trendiruokaa jo vuosi-pari sitten. Itse en ole ollut ihan ruokatrendien aallonharjalla, sillä sekä syön että valmistan poke bowlia ensimmäisen kerran vasta nyt.
Poke bowl kylmäsavulohesta (1:lle)
1/2 dl raakaa riisiä (jasmiini tai basmati)1 porkkana
pätkä kurkkua
1/2 avokado
1 kevätsipulin varsi
2 - 3 kylmäsavulohtasiivua
teriyakikastiketta
mustapippuria
thaibasilikaa, korianteria tai lehtipersiljaa
Limekastike (tästä riittää useampaan poke bowl -annokseen):
1 limen mehu
1/2 rkl kalakastiketta
1/2 rkl riisiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 dl soijakastiketta
1/2 cm inkivääriä
1/4 punainen chili
Aloita valmistamalla kastike. Pilko inkivääri ja chili mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun riisi kiehuu, leikkaa kurkusta ja porkkanasta ohuita tikkuja (porkkanasta saa sopivan muotoisia suikaleita myös höyläämällä juustohöylällä). Kuutioi avokado, hienonna kevätsipuli ja yrtit. Leikkaa kylmäsavulohisiivut kapeiksi suikaleiksi. Ripottele lohisuikaleiden päälle mustapippuria ja pirskota hiukan teriyakikastiketta.
Kokoa poke: kulhon tai syvän lautasen pohjalle riisiä, sen päälle vihannekset ja päällimmäiseksi kalasuikaleet. Koristele annos yrteillä. Lusikoi päälle haluamasi määrä limekastiketta.
Kommentit
Lähetä kommentti