Tomaattinen lihapata
Ai että tästä tuli hyvää!
Tomaattinen lihapata
400 - 500 g karjalanpaistilihojaöljyä ja voita lihojen paistamiseen
suolaa
mustapippuria
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk kokonaisia italialaisia kirsikkatomaatteja (Mutti)
vettä
1 annoslihafondi
1 tl timjamia
kourallinen kuivattuja tatteja
Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Paista ne padassa öljy-voiseoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja paloittele porkkanat ja lohko sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
Pane kasvikset pataan lihojen joukkoon. Kaada päälle tölkillinen tomaatteja
ja vajaa tölkillinen vettä. Mausta annosfondilla, timjamilla ja kourallisella kuivattuja, murennettuja tatteja.
Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja pane se sitten uunin alatasolle ja kypsennä 150 asteessa kannen alla kolmisen tuntia. Tarjoa spagetin ja parmesaanijuuston kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti