Ruotsalaiset lihapullat ja kermakastike
Ruotsalaiset lihapullat ja kermakastike
Lihapullat:
500 - 600 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
muutama siivu pekonia
1 kananmuna
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Kermakastike:
1 rkl tomaattipyrettä
3/4 rkl dijon-sinappia
3 dl kermaa
3 dl lihalientä
mustapippuria
Silppua pekonit ja sipuli. Laita pekonisilppu kylmälle pannulle ja ala kuumentaa. Kun pannu on kuuma, lisää sipulisilppu. Kuullota.
Kaada pekoni-sipuliseos kulhoon ja lisää kananmuna, kerma, suola, mustapippuri ja jauheliha. Sekoita. Kypsennä lihapullat joko uunissa tai paistinpannussa.
Sekoita tomaattipyre ja sinappi paistinpannulla ja kuumenna. Kaada joukkoon lihaliemi ja kerma, sekoita. Keitä hetken kokoon (kastike saa kuitenkin jäädä melko löysäksi). Mausta mustapippurilla.
Lisää kastikkeen joukkoon kypsät lihapullat. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkahillon, tillikurkkujen ja porkkanaraasteen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti