Tuorejuustolla täytetyt kalafileet

Tuorejuustolla täytetyt kalafileet (4:lle)

2 pienehköä (yhteensä 600 - 800 g) kirjolohi- tai nieriäfilettä
1/2 sitruuna
suolaa
valkopippuria
4 rkl ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna

Pyyhi fileet talouspaperilla. Aseta ne päällekkäin ja leikkaa terävällä veitsellä neljään osaan. Nosta päällä olevat osat pois alla olevien palojen päältä.

Purista sitruunanpuolikkaasta kaikkien fileepalojen päälle sitruunamehua ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Levitä neljän palan päälle kullekin ruokalusikallisen verran tuorejuustoa. Nosta "fileehatut" alempien fileepalojen päälle.

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja nosta täytetyt fileepalat vuokaan. Ripottele päälle hiukan (meri)suolaa. Kypsennä 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.




Kommentit

Suositut tekstit