Rukiinen uunilohi valkosipulikatkarapujen kera


Tässä mukavan erilainen uunilohiohje. Tähän sain vahvasti vaikutteita Pirkan uunilohiohjeesta.

Rukiinen uunilohi valkosipulikatkarapujen kera (4:lle)

600 - 800 g lohifilee
suolaa
mustapippuria

Ruiskuorrutus:
3/4 dl ruiskorppujauhoja
1/2 dl tillisilppua
1 rkl sitruunamehua
25 g huoneenlämpöistä voita
muutama basilikanlehti silputtuna

Valkosipulikatkaravut:
1 rkl voita
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1/2 - 1 pss pakastekatkarapuja

(sitruunaviipaleita ja tuoretta tilliä koristeeksi)

Ota katkaravut hyvissä ajoin sulamaan.

Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja aseta uunivuokaan. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Sekoita ja nypi ruiskuorrutteen ainekset. Kuorrute on tässä vaiheessa vähän kuin murotaikinaa. Levitä kuorrute kalan päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus on sopivasti ruskistunut. Tällöin kalankin pitäisi olla sopivan kypsää.

Kalan kypsyessä valmista valkosipulikatkaravut. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon mausteet. Valuta sulaneet tai vielä hiukan kohmeiset katkaravut. Lisää katkaravut pannulle ja sekoita maustevoihin. Kuumenna nopeasti (katkarapujahan ei missään nimessä saa kypsentää pitkään, sillä se sitkistää ne - nopea pannulla käyttäminen riittää).

Ota kypsä kala uunista ja ripottele päälle katkaravut. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreella tillillä.

Kommentit

Suositut tekstit