Täytetyt kananmunanpuolikkaat


Meidän joulupöydässä tarjolla oli tänä vuonna myös ex tempore kalatäytteisiä kananmunanpuolikkaita. En ollut etukäteen suunnitellut niiden tekemistä, joten lopputulos syntyi ennen pöytään käymistä aineksista, joita kaapissa sattui olemaan. Ja kyllähän siellä joulun aikaan kaikenlaista sopivaa olikin. Jos jotain olisin näihin kaivannut lisää, niin ehkä rippusta mätiä koristeeksi ja juhlaruuan tuntua antamaan.

En erityisemmin mittaillut aineksia, mutta kirjaan ne tähän niin kuin arvelen niiden määrien olleen.

Täytetyt kananmunanpuolikkaat

5 kananmunia
n. 1 dl majoneesia
n. 1/2 dl creme fraichea
pari siivua kylmäsavulohta
ripaus sitruunapippuria
ripaus suolaa
tilliä silppuna

(koristeluun tilliä ja mätiä)

Keitä kananmunat, jäähdytä ja halkaise ne. Koverra keltuaiset pois munanpuolikkaista. Murskaa keltuaiset haarukalla.

Silppua kylmäsavulohi mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita lohisilppu, majoneesi, creme fraiche, mausteet ja n. puolet keltuaismurskasta.

Lusikoi täytettä kananmunanpuolikkaille. Koristele halutessasi tillillä ja pienellä määrällä mätiä.


Kommentit

Suositut tekstit