Uunisiika


Meidän oli itsenäisyyspäivänä tarkoitus syödä ihan muuta, mutta koska olin kipeänä, pitikin keksiä jotain vähän vähemmän lieden edessä seisoskelua vaativaa, mutta kuitenkin edes hiukkasen juhlavaa syötävää. Lähikaupassa oli hyvän näköisiä pieniä siikafileitä, ja koska siikaa ei kovin usein tule laitettua, se sai toimittaa juhlaruuan virkaa. Siikafileethän kypsyvät vaivattomasti uunissa. Ja kun ne kypsentää nahkapuoli ylöspäin, eivät kuivu vaan lopputulos on mukavan mehevä.

Kalan lisukkeena meillä oli keitettyjä puikulaperunoita, sitruunakastiketta pussista sekä salaattia.

Uunisiika

1 pieni siikafilee/ruokailija
purjoa tai kevätsipulia
rypsiöljyä tai juoksevaa voi-öljyseosta
merisuolaa
sitruunapippuria tai mustapippuria
tuoretta tilliä silputtuna

Huuhtele fileet vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla. Nypi ruodot, jos fileessä niitä on. Valuta uunivuoan pohjalle hieman rasvaa. Aseta fileet vuokaa nahkapuoli ylöspäin. Huuhtele ja leikkaa purjo renkaiksi, laita ne vuokaan kalojen viereen. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes kala on melkein kypsää. Ota fileet uunista ja rullaa haarukalla niistä nahka pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja laita uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, jotta kalan pinta saa hiukan paistopintaa.

Ota fileet uunista ja ripottele niiden pinnalle tuoretta tillisilppua.

Kommentit

Suositut tekstit