Bulgogi


Bulgogi on korealainen, hyväntuoksuinen, melko nopeasti valmistuva liharuoka. Minusta se on täydellisyyttä hipova tulisen ja makean yhdistelmä olematta liikaa kumpaakaan. Myös hiukan epäluuloiset perheeni jäsenet, jotka eivät ole tulisen ruuan ystäviä, söivät bulgogia hyvällä halulla.

Ohje on kopioitu suoraan Superherkut (syntisen hyvää) -kirjasta, jonka ovat kirjoittaneet Sari ja Patrik Spåra. Kirjan bulgogiohjeessa lihaviipaleet tosin neuvottiin kypsentämään grillissä kun taas minä paistoin ne paistinpannulla. Hyvin toimi sekin. Käytin ruokaan Snellmanin naudan ohutfileetä, josta oli helppo leikata ohuita siivuja.

Bulgogi (4:lle)

400 - 500 g naudan ulkofileetä

Marinadi:
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl soijaa
1 rkl inkivääriä hienona raasteena
1/2 tl chilihiutaleita
1 rkl fariinisokeria
1 rkl seesamiöljyä
1/2 kiivi soseena
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippuria myllystä

kevätsipulin varsi silputtuna

Sekoita marinadin ainekset yhteen.

Leikkaa lihasta noin 2 - 4 mm:n paksuisia viipaleita.

Nosta liha marinadiin ja anna marinoitua puoli tuntia huoneenlämmössä.

Kuumenna paistinpannu (tai grilli) kuumaksi. Paista öljyssä (grillaa suoralla lämmöllä) täysin kypsäksi.

Ripottele lihan pinnalle silputtua kevätsipulia. Tarjoile riisin sekä kimchin tai porkkana-kurkkuraasteen kanssa.





Kommentit

Suositut tekstit