Tomaattinen kalapikapata
Meillä tykätään kalaruoista. Niitä pyritäänkin syömään mahdollisimman usein, kalalajikkeita vaihdellen.
Yksi meillä käytettävistä kaloista on pakastesei. Se on mielestäni ehdottomasti mainettaan parempi elintarvike: mainio nopeiden arkiruokia raaka-aine ja mikä parasta, myös huomattavasti edullisempaa kuin vaikkapa tuoreena ostettu lohi, monista vaaleista kaloista puhumattakaan.
Totuus kuitenkin on, että sei itsessään on melkoisen mauton kala. Seiruokien valmistuksessa reipas mausteiden käyttö onkin erityisen tärkeää. Myös tomaatti sopii voimakkaan makunsa ansiosta sein seuraksi erinomaisen hyvin.
Tomaattinen kalapikapata (4:lle)
1 pkt pakasteseitäsitruunapippuria
suolaa
öljyä paistamiseen
1 prk tomaattimurskaa
1/2 tomaattimurskapurkillinen vettä
1/2 rkl tomaattipyrettä
2 kevätsipulin vartta
reilusti tuoretta tai kuivattua tilliä
reilusti paprikajauhetta
valkopippuria
ripaus suolaa
Ota pakastekala hyvissä ajoin sulamaan niin, että sitä on helppo leikata. Hyvä vinkki on esim. ottaa kala aamulla pakastimesta jääkaappiin sulamaan työpäivän ajaksi.
Leikkaa kala kuutioiksi. ruskista kuutiot pannulla öljyssä ja mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
Silppua kevätsipulit. Kuumenna pannulla tai kattilassa tomaattimurska ja vesi. Lisää tomaattipyre, kevätsipulit, tilli ja mausteet. Kiehauta ja hauduttele sitten muutamien minuutien ajan. Lisää varovasti kalakuutiot (rikkoontuvat helposti), sekoita ja kuumenna.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti