Täytetty kesäkurpitsa
Täytetty kesäkurpitsa
1 kesäkurpitsa1/2 dl riisiä
100 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1/2 dl maissi-herne-paprikaa
suolaa
chiliyrttisuolaa (Herbamare)
paprikajauhetta
mustapippuria
loraus lihafondia
maukasta juustoraastetta (esim. Gouda tai Emmental)
Halkaisen pesty kesäkurpitsa. Koverra siemenet pois niin, että puolikkaisiin jää kunnon kolot. Ripottele koloihin hiukan suolaa.
Keitä riisi (älä lisää keitinveteen suolaa).
Pilko sipuli, ruskista se ja jauheliha pannulla. Mausta chiliyrttisuolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää pakastevihannekset ja kypsä riisi. Lorauta joukkoon lihafondia ja lisää pari lusikallista kesäkurpitsasta pois koverrettua keskustaa. Sekoita.
Lusikoi täyte kesäkurpitsan puolikkaille, raasta päälle reilusti juustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti