Lohimedaljongit ja kermaviilikastike


Tässä on lohi jalossa muodossa! Medaljongit voi suhteellisen helposti itse leikata lohifileestä tai ne voi ostaa kaupasta valmiiksi leikattuna. Mikä loistava pikaruoka.

Lohimedaljongit ja kermaviilikastike (4:lle)

4 lohimedaljonkia
mustapippuria tai valkopippuria
suolaa
sitruunamehua
öljyä paistamiseen

Kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1/2 dl tuoretta tilliä silppuna
1/4 dl tuoretta ruohosipulia silppuna
ripaus sitruunapippuria ja/tai pippurisekoitusta
(ripaus suolaa)

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään siksi ajaksi kun valmistat kalan.

Pyyhi medaljongit talouspaperilla ja kypsennä ne pannulla öljyssä molemmin puolin niin, että ne saavat hyvän paistopinnan. Ensin kannattaa paistaa avoin puoli alaspäin - se auttaa medaljonkia pysymään kasassa. Mitä ohuempi medaljonki, sitä nopeammin se kypsyy. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Herkkua tillikurkkujen tai raikkaan salaatin sekä perunamuusin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit