Lohi-juustokakku


Tämä suolainen kakku teki hyvin kauppansa juhlissa. Maistui melko samalta kuin lohivoileipäkakku, mutta oli mielestäni yksinkertaisempi valmistaa. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana  - koristele oman mielesi ja makunystyröidesi mukaan.

Lohi-juustokakku

Pohja:
175 g hapankorppuja
75 g voita
3/4 dl maitoa tai vettä

Täyte:
4 liivatelehteä + kylmää vettä
2 1/2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g kylmäsavu- tai graavilohta
1/2 dl tuoretta ruohosipulia silppuna
1/2 dl tuoretta tilliä silppuna
mustapippuria maun mukaan
1/2 dl sitruunamehua (tai sitruunamehun ja veden sekoitusta)

Koristeeksi:
esim. graavilohta, tilliä, ruohosipulia, kurkkua, sitruunaa, mätiä...

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (22 - 24 cm) pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan.

Hienonna hapankorput (esim. pienissä erissä blenderissä, monitoimikoneessa tai survimella). Sulata voi. Sekoita hienonnetut hapankorput, sulatettu voi sekä maito/vesi. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Upota liivatteet kylmään veteen. Sekoita kala. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuustot. kalasilppu ja yrtit. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna sitruunamehu kasarissa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Nosta kasari liedeltä ja sekoita liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Kaada sitruunamehu-liivateseos täytteeseen, sekoita hyvin.

Levitä täyte tasasisesti pohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele mielesi mukaan.









Kommentit

Suositut tekstit