Herkkutattipasta
Onnea on äiti, joka rakastaa sienestämistä. Oma äitini on sellainen. Tällä kertaa sain häneltä ison määrän tuoreita, kiinteitä, täydellisiä herkkutatteja. Siis ei kun herkkutattipastan tekoon! Vinkkiä otin Soppa 365:n Täydellinen tatti-pappardelle -ohjeesta, jota tapani mukaan hieman muokkasin. Tämä pasta toimii niin ilman pekonia kuin pekonin kanssa.
Herkkutattipasta (4:lle)
4 tuoretta herkkutattia (pilkottuna noin 1/2 l)
oliiviöljyä
1 salottisipuli
1/2 chili
kourallinen miniluumutomaatteja
1/2 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 sitruunan mehu
1 dl parmesaaniraastetta
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
(1 pkt pekonia)
1 salottisipuli
1/2 chili
kourallinen miniluumutomaatteja
1/2 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 sitruunan mehu
1 dl parmesaaniraastetta
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
(1 pkt pekonia)
nauhapastaa tai pappardelleä
Jos olet lihansyöjä ja haluat syödä herkkutattipastasi pekonin kanssa, aloita ruoan valmistus pekonin paahtamisella. Aseta pekonisiivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja työnnä pelti kylmään uuniin. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja kypsennä pekoneita noin 15 minuutin ajan (aika riippuu halutusta pekonin rapeusasteesta ja siitä, kuinka nopeasti uuni lämpenee). Kun pekonit vaikuttavat sopivan rapeilta, nosta ne talouspaperin päälle jäähtymään. Talouspaperi imee pois liiat rasvat ja pekoni rapeutuu entisestään.
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Jos olet lihansyöjä ja haluat syödä herkkutattipastasi pekonin kanssa, aloita ruoan valmistus pekonin paahtamisella. Aseta pekonisiivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja työnnä pelti kylmään uuniin. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja kypsennä pekoneita noin 15 minuutin ajan (aika riippuu halutusta pekonin rapeusasteesta ja siitä, kuinka nopeasti uuni lämpenee). Kun pekonit vaikuttavat sopivan rapeilta, nosta ne talouspaperin päälle jäähtymään. Talouspaperi imee pois liiat rasvat ja pekoni rapeutuu entisestään.
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Sillä aikaa kun pasta kypsyy, puhdista ja paloittele tatit. Silppua sipuli ja chilin puolikas, halkaise tomaatit. Kuullota sipuli pannulla oliiviöljyssä. Lisää hetken päästä tatit ja chilisilppu ja hetken päästä myös puolikkaat tomaatit. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää.
Valuta pasta ja kaada se pannulle tatti-sipuli-chilisekoituksen päälle (mukaan saa mennä hiukan myös pastan keitinvettä). Sekoita. Purista päälle sitruunamehua ja ripottele parmesaaniraastetta ja lehtipersiljasilppua.
Valuta pasta ja kaada se pannulle tatti-sipuli-chilisekoituksen päälle (mukaan saa mennä hiukan myös pastan keitinvettä). Sekoita. Purista päälle sitruunamehua ja ripottele parmesaaniraastetta ja lehtipersiljasilppua.
Jos paahdoit annokseen pekonia, leikkele se saksilla pieniksi paloiksi ja ripottele annosten päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti