Toast skagen eli katkarapuleipä


Aina kun olen laivalla, minun tekee mieli ostaa katkarapuleipä, koska se nyt vaan on niin hyvää. Vaan mitäpä sitä suotta laivan leipiä kuolaamaan, kun kotona pystyy vähällä vaivalla valmistamaan ihan yhtä hyvän leivän.

Toast skagen eli katkarapuleipä (1:lle)

1 dl pakastekatkarapuja
2 rkl sitruunamajoneesia (tai 2 rkl tavallista majoneesia ja 1 tl sitruunamehua)
2 rkl creme fraichea
ripaus valkopippuria
1 viipale vaaleaa paahtoleipää
loraus sitruunan makuista rypsiöljyä tai tavallista rypsiöljyä
1 kananmuna
jääsalaattia
tuoretta  tilliä silppuna
sitruunalohko

Ota katkaravut hyvissä ajoin sulamaan (katso tarkemmat ohjeet katkarapupussin kyljestä). Keitä kananmuna.

Tee majoneesikastike sekoittamalla majoneesi, creme fraiche ja ripaus valkopippuria. Sekoita sulaneet, valutetut katkaravut majoneesikastikkeen joukkoon (jätä muutama katkarapu koristeeksi).

Paista paahtoleipäviipaletta pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes leipä on saanut molemmilta puolilta hiukan väriä.

Viipaloi kananmuna. Laita leivän päälle salaatinlehti ja asettele sen päälle kananmunaviipaleet. Lusikoi päällimmäiseksi majoneesi-katkarapukastike. Koristele leipä tillisilpulla ja ripauksella sitruunapippuria, tarjoa sitruunalohkon kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit