Herkullinen paella
Olen parhaillaan opintovapaalla ja siksi minulla on arkenakin normaalia enemmän aikaa panostaa ruoanlaittoon. Paella on ruoka, jonka valmistaminen vaatii oman aikansa, vaikka hieman oikaisisikin raaka-aineissa kuten minä tein: en esimerkiksi käyttänyt simpukoita enkä luullista kanaa.
Myös riisin suhteen vedin mutkia hieman suoriksi. Nimittäin olemassa on kuulemma myös ihan erityistä paellariisiä, mutta sellaista en käyttänyt. Tavallinen risottoriisi toimi mainiosti. Valkoviinikin jäi tästä paellasta puuttumaan, koska sitä ei juuri nyt sattunut olemaan. Mutta ei paella minusta sitä oikeastaan edes kaivannut. Tämä paella oli herkkua!
Herkullinen paella (4:lle)
2 rkl oliiviöljyä
100 g pakastekatkarapuja
300 g broilerin rintafileitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 kpl chorizo-raakamakkaraa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 (suippo)paprika
1 tl savupaprikaa
1/2 tl sahramia
1/4 tl cayennepippuria
2 dl risottoriisiä (arborio)
1/2 rkl tomaattipyrettä
1 iso kypsä tomaatti
n. 1 l kuumaa kanalientä
100 g pakasteherneitä
tuoretta lehtipersiljaa tai tavallista persiljaa silppuna
sitruunalohkoja
Ota ensin katkaravut sulamaan.
Paloittele broilerit suupalan kokoisiksi paloiksi, mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla ja laita pannulle oliiviöljyyn ruskistumaan. Purista pannulle myös chorizot (chorizo on siis raakamakkara, joka puristetaan kuorestaan ulos palleroiksi samaan tapaan kuin siskonmakkara). Kun broilerit ja chorizot ovat ruskistuneet, siirrä ne hetkeksi sivuun pannulta.
Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja paloittele paprika. Lisää äsken käyttämällesi pannulle hiukan öljyä ja kuullota sipulit. Lisää paprikanpalat, tomaattipyre ja tomaatinpalat ja jatka hetki kuullottamista. Seuraavaksi sekoita joukkoon savupaprikajauhe, sahrami ja cayennepippuri ja heti perään riisit. Kuullota, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää pannulle aiemmin ruskistamasi broilerit ja chorizot ja kaada joukkoon kuumaa kanalientä sen verran, että pannulla olevat ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä sekoitellen. Kun liemi on imeytynyt, lisää sitä taas hiukan lisää. Kypsennä riisit kanalientä vähän kerrallaan lisäillen, samaan tapaan kuin jos tekisit risottoa. Riisien kypsymiseen menee puolisen tuntia.
Kun paella alkaa olla valmista, lisää pannulle jäiset pakasteherneet sekä katkaravut. Kuumenna. Ripottele paellan päälle persiljasilppua. Tarjoa paella sitruunalohkojen kanssa ja mausta lohkosta puristetulla sitruunamehulla.
Minkähän takia olen aina kuvitellut sahramin keltaiseksi? |
Broilerit ja chorizot ruskistumassa. |
Tämä oli hyvää! |
Kommentit
Lähetä kommentti