Lohilaatikko

Lohilaatikko (4:lle)

500g pakasteperunasuikaleita
1 sipuli
300 - 400 g lohifilettä
100 g kylmäsavulohta
2 dl kermaa tai ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
tilliä
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa

Viipaloi sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipuliviipaleet uunivuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Esikypsennä peruna-sipulisekoitusta uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Silppua tilli. Pyyhi lohi talouspaperilla ja poista siitä nahka. Kuutioi lohi ja mausta se suolalla, sitruunapippurilla ja tillisilpulla. Paloittele kylmäsavulohi. Ota peruna-sipulisekoitus uunista ja sekoita joukkoon molemmat kalat. Kaada vuokaan kerma ja lusikoi päälle tuorejuustoklönttejä.

Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja ruuan koostumus tuntuu hyvältä.


Kommentit

Suositut tekstit