Uuniperunat kahdella täytteellä
Olen luullut, että uuniperunat kuuluu kypsentää folioon käärittyinä ja että folio jotenkin nopeuttaa kypsymistä tai jotain. Mutta nyt luinkin jostain, että ilman foliota uuniperunan kuoresta tulee paljon rapeampi. Päätin kokeilla, pitääkö tuo väite paikkanssa. Ja kyllä, rapeaa tuli, ja sisältä mukavan pehmeää.
Uuniperunat kahdella täytteellä
1 - 2 uuniperunaksi soveltuvaa perunaa/syöjä (esimerkiksi Rosamunda tai Bellarosa)
Savukalatäyte:
lämminsavulohta paloiteltuna
creme fraichea
ruohosipulituorejuustoa
sitruunapippuria
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä silppuna
(punasipulia pieniksi paloiksi paloiteltuna)
Kinkkutäyte:
saunapalvikinkkua pieniksi paloiksi paloiteltuna
creme fraichea
raejuustoa
pippurituorejuustoa
tuoretta persiljaa silppuna
maustekurkkua pieninä kuutioina
Pese perunat huolellisesti ja pistele niihin haarukalla reikiä. Laita perunat uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin tunti (nyrkin kokoiset peruat kypsyivät tässä ajassa, mutta jos perunat ovat kovin isoja, kypsyminen vie enemmän aikaa).
Perunoiden kypsyessä valmista täytteet sekoittamalla niiden ainekset keskenään.
Leikkaa veitsellä perunan kuoreen rasti ja "avaa" perunna. Nauti täytteiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti