Vanha kunnon siskonmakkarakeitto
Vanha kunnon siskonmakkarakeitto (4:lle)
4 - 5 perunaa
1 porkkana
vettä
1 pussi keittojuureksia (pakaste)
1 pkt siskonmakkaroita
1 lihafondi
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
1 rkl kuivattua persiljaa
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus suolaa
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat suupalan kokoisiksi paloiksi. Kaada kattilaan sopiva määrä vettä (noin 10 dl). Laita vesi kiehumaan ja kun se kiehuu, lisää peruna- ja porkkanapalat sekä keittojuurekset. Lisää myös fondi, pippurit, laakerinlehti ja kuivattu persilja. Keitä noin 15 minuutin ajan.
Purista siskonmakkaroista keittoon mahdollisimman pieniä pallukoita (makkarapallukat pullistuvat keitossa joka tapauksessa, joten melkein aina lopputuloksena on varsin isoja makkarapallukoita). Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kommentit
Lähetä kommentti