Porsaan palapaisti kuin mummolassa


Porsaan palapaisti - kuin olisin ollut mummolassa (4:lle)

600 g porsaan palapaistilihoja
öljyä ja voita paistamiseen
vettä
1 lihafondi
1 sipuli
1 porkkana
1 - 2 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua persiljaa
5 kokonaista mustapippuria
5 kokonaista maustepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
(suolaa)

Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista.

Ruskista lihapalat voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Kaada lihat pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada vesi kattilaan. Lisää pataan vettä vielä sen verran, että lihat peittyvät (ehkä noin 6 - 7 dl). Kiehauta lihat ja kaavi pinnalle kertyvä vaahto lusikalla pois.

Lohko sipuli ja paloittele porkkana ronskeiksi paloiksi, kuullota pannulla ja laita pataan lihojen seuraksi.

Lisää pataan lihafondi, laakerinlehdet, persilja ja pippurit. Aseta pata uunin alatasolle ja kypsennä 150 asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha on tosi mureaa.

Ota pata uunista liedelle kiehumaan. Nypi pois laakerinlehdet ja pippurit. Sekoita vehnäjauhot pieneen määrään vettä (vettä noin 1/2 dl). Kaada seos koko ajan sekoittaen kiehuvan kastikkeen joukkoon. Lisää kerma ja kuumenna. Tarkista suola.

Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.





 P.s. Olisipa ollut puolukoita!



Kommentit

Suositut tekstit