Broilerinfile ilmakuivatulla kinkulla ja mozzarellalla
Tämä ruoka on kai vähän niin kuin meikäläisen bravuuri. Tätä olen tehnyt silloin tällöin jo usean vuoden ajan ja aina se on yhtä hyvää. En muista, mistä ohje alun perin on peräisin vai olenko keksinyt sen omasta päästäni.
Broilerinfile ilmakuivatulla kinkulla ja mozzarellalla (4:lle)
4 broilerin rintafilettä
2 rkl punaista pestoa
1/2 pallo mozzarellaa
tuoreita basilikanlehtiä
tuoreita basilikanlehtiä
mustapippuria myllystä
suolaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
loraus oliiviöljyä
Leikkaa mozzarellapallosta muutamia ohuita viipaleita. Leikkaa rintafileet paksusta päästä ohuempaa päätä kohti melkein auki, jätä kuitenkin yksi reuna vähän kiinni (katso kuva). Avaa fileiden kannet ja sivele niiden sisään pestoa ja asettele peston päälle mozzarellasiivuja. Ripottele mozzarellan päälle mustapippuria, suolaa ja pari basilikanlehteä. Sulje fileiden kannet ja mausta mustapippurilla. Kääri jokaisen fileen ympärille siivu ilmakuivattua kinkkua. Nosta fileet uunivuokaan ja lorauta niiden päälle pieni määrä oliiviöljyä.
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia. Valele välillä vuokaan kertyvällä nesteellä.
Tarjoa risoton tai pastan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti