Marinoidut broilerinkoivet
Broilerin koipireidet ovat edullista ruokaa. Olen useita kertoja yrittänyt marinoida niitä itse keksimilläni marinadeilla, mutta koskaan ei maku ole ollut täydellinen. Aina jotain on puuttunut tai vaihtoehtoisesti jotain ollut liikaa.
Taas kokeilin. Nyt noudatin marinadin perusohjetta, jonka mukaan hyvässä marinadissa tulisi olla öljyn lisäksi ainakin jotain happoa, esimerkiksi etikkaa tai sitruunaa sekä hiukan jotain makeaa, esimerkiksi hunajaa.
Tätä kirjoittaessa mietin jännittyneenä, miten marinadi mahtoi onnistua. Koipireidet ovat nimittäin parhaillaan jääkaapissa marinoitumassa. Vasta huomenna on vuorossa ruuan kypsennys ja maistelu.
Lisäys seuraavana päivänä: marinadi onnistui tällä kertaa mielestäni oikein hyvin.
Marinoidut broilerinkoivet (3 - 4:lle)
3 - 4 maustamatonta broilerin koipireittä
Marinadi:
1/2 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
3 tl juoksevaa hunajaa
2 tl Touch & taste Asian fond red and hot
1 rkl soijaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl Herbamare chiliyrttisuolaa
1/2 tl valkopippuria
Sekoita marinadin ainekset. Valele koipireidet marinadilla ja pane ne pakastuspussiin. Kaada pussiin myös loput marinadit ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään kuitenkin yön yli.
Ota broilerit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes broilerin nahka on rapeaa.
Broilerinkoipia syötiin meillä tällä kertaa paistetun riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti