Fetalihapullat ja tomaattikastike



Fetalihapulliin sain vahvasti vaikutteita Soppa365:n ohjeesta. Tomaattikastikkeen osalta turvauduin omaan luotto-ohjeeseeni, josta tosin jätin tuoreen chilin ja tuoreet tomaatit pois ja niiden sijaan lisäsin joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja. Tuore basilika oli meidän lähikaupasta valitettavasti loppu, joten käytin kuivattua.

Fetalihapullat ja tomaattikastike (4:lle)

Lihapullat:
400 g jauhelihaa
100 g fetaa
1/2 dl vettä
2 rkl korppujauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
1 kananmuna

Tomaattikastike:
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 prk tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
hyppysellinen sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoreita basilikaa silputtuna
tuoretta lehtipersiljaa silputtuna

spagettia

Aloita tomaattikastikkeesta. Hienonna valkosipulinkynnet ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pane kaikki kastikkeen ainekset kattilaan lukuun ottamatta basilikaa ja lehtipersiljaa. Hauduttele puolesta tunnista tuntiin - mitä pidempään maltat haudutella, sen maukkaampaa kastikkeesta tulee.

Sekoita korppujauhot vesitilkkaan ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Hienonna lihapullataikinaan tuleva valkosipulinkynsi ja murskaa feta haarukalla. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään. Paista pullia pannulla öljyssä tai kypsennä ne uunissa.

Ripottele tomaattikastikkeen joukkoon basilika- ja lehtipersiljasilppua. Kaada lihapullat kastikkeen joukkoon.

Keitä spagetti kypsäksi. Yhdistä spagetti ja lihapullakastike.





Kommentit

Suositut tekstit