Lämpimät yrttivoipatongit
Kaupan esipaistetusta patongista saa pienellä vaivalla tuunattua herkullisen valkosipuli- tai yrttipatongin. Täytteeseen voi valita mieleistänsä tuorejuustoa: ruohosipulituorejuuston lisäksi ainakin valkosipulituorejuusto ja mustapippurituorejuusto sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.
Lämpimät yrttivoipatongit
2 esipaistettua vaaleaa patonkia tai ciabattaa
Yrttivoitäyte:
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl voita sulatettuna
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl voita sulatettuna
1/2 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa tai muuta mieleistä yrttiä
Hienonna lehtipersilja ja sulata voi. Sekoita tuorejuusto, sulatettu voi, yrttisilppu ja mausteet.
Leikkaa patonkeihin viiltoja ja työnnä viiltoihin yrttitäytettä (patonki murenee helposti, joten homma ei välttämättä ole kovin siistiä). Levitä loppu täytte patonkien päälle.
Kypsennä patongit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa keiton tai salaatin lisukkeena tai sellaisenaan esimerkiksi iltapalana.
Hienonna lehtipersilja ja sulata voi. Sekoita tuorejuusto, sulatettu voi, yrttisilppu ja mausteet.
Leikkaa patonkeihin viiltoja ja työnnä viiltoihin yrttitäytettä (patonki murenee helposti, joten homma ei välttämättä ole kovin siistiä). Levitä loppu täytte patonkien päälle.
Kypsennä patongit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa keiton tai salaatin lisukkeena tai sellaisenaan esimerkiksi iltapalana.
![]() |
Nyt uuniin. |
![]() |
Valmista. |
Kommentit
Lähetä kommentti