Kehnäsienikeitto
Sain äidiltä kehnäsieniä. Kehnäsienet olivatkin meikäläiselle uusi tuttavuus; en muista niitä aiemmin syöneeni (tai no ehkä joskus lapsena) enkä ainakaan itse valmistaneeni. Tykästyin kovasti niihin, olivat ihan pannulla suolan ja pippurin kanssa paistettuinakin minusta jopa melkein parempia kuin herkkutatit tai kantarellit.
Kehnäsienikeitto (1 - 2:lle)
2 dl paloiteltuja kehnäsieniä
tilkka öljyä
1 sipuli
tilkka öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
pätkä kesäkurpitsaa
4 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl sulatejuustoa
1/2 tl timjamia
1/4 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa silppuna
2 porkkanaa
pätkä kesäkurpitsaa
4 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl sulatejuustoa
1/2 tl timjamia
1/4 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa silppuna
Paista paloiteltuja sieniä kattilassa öljytilkassa kunnes neste on haihtunut. Nosta sienet sivuun odottamaan.
Viipaloi sipuli ja porkkanat, murskaa valkosipulinkynsi ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja valkosipulinkynttä kattilassa öljyssä. Lisää hetken päästä porkkanan ja kesäkurpitsan palat ja jatka kuullottamista vielä hetki.
Lisää kattilaan kana- tai kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kattilaan sienet, sulatejuusto ja mausteet ja jatka keittämistä kunnes sulatejuusto on sulanut.
Kommentit
Lähetä kommentti