Lihapullat ja vaaleanruskea kastike
Lihapullat ja vaaleanruskea kastike (4:lle)
Lihapullat:
1 sipuli
1 sipuli
loraus öljyä
1 lihafondi
1 1/2 dl kermaa tai ruokakermaa
1/2 dl korppujauhoa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua persiljaa
1 dl parmesaaniraastetta
500 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
Vaaleanruskea kastike:
30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1/2 lihafondi
2 dl kermaa/ruokakermaa
1/2 tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä
Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota se pannulla öljyssä. Lisää pannulle lihafondi ja hetken päästä myös kerma, sekoita ja hauduttele seosta muutaman minuutin ajan.
Kaada seos pannulta kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon korppujauhot, mausteet, jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä kuitenkin vaivaamasta ja sekoittamasta liikaa, sillä se helposti tekee lihapullista kovia. Anna taikinan tekeytyä muutaman minuutin ajan.
Pyörittele lihapullat kostein käsin ja kypsennä ne uunissa tai paistinpannulla.
Sulata voi kasarissa ja anna sen ruskistua. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Ruskista jauhot (varo polttamasta). Lisää vesi ja puolikas lihafondi. Sekoittele kastikettaja ja hetken päästä lisää myös kerma. Mausta kastike sipulijauheella ja mustapippurilla.
Yhdistä lihapullat ja kastike tai tarjoa ne erikseen perunoiden kanssa.
1 lihafondi
1 1/2 dl kermaa tai ruokakermaa
1/2 dl korppujauhoa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua persiljaa
1 dl parmesaaniraastetta
500 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
Vaaleanruskea kastike:
30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1/2 lihafondi
2 dl kermaa/ruokakermaa
1/2 tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä
Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota se pannulla öljyssä. Lisää pannulle lihafondi ja hetken päästä myös kerma, sekoita ja hauduttele seosta muutaman minuutin ajan.
Kaada seos pannulta kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon korppujauhot, mausteet, jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä kuitenkin vaivaamasta ja sekoittamasta liikaa, sillä se helposti tekee lihapullista kovia. Anna taikinan tekeytyä muutaman minuutin ajan.
Pyörittele lihapullat kostein käsin ja kypsennä ne uunissa tai paistinpannulla.
Sulata voi kasarissa ja anna sen ruskistua. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Ruskista jauhot (varo polttamasta). Lisää vesi ja puolikas lihafondi. Sekoittele kastikettaja ja hetken päästä lisää myös kerma. Mausta kastike sipulijauheella ja mustapippurilla.
Yhdistä lihapullat ja kastike tai tarjoa ne erikseen perunoiden kanssa.
Sipuli silppuna. Mitä pienempiä palat ovat, sen paremmin lihapullat pysyvät kasassa. |
Lihafondissa haudutettua sipulisilppua. |
Kommentit
Lähetä kommentti