Lohkoperunat ja sitruunainen uunilohi
Lohkoperunat ja sitruunainen uunilohi (4:lle)
Lohi:
600 - 800 g lohifilettä
1 rkl kuivattua tai tuoretta tilliä silppuna
1 prk creme fraichea
1 tl suolaa
1 1/2 rkl (tai maun mukaan) sitruunamehua
1/2 tl valkopippuria
ripaus sitruunapippuria
Lohkoperunat:
4 - 6 perunaa (rosamunda tai bellarosa)
rypsiöljyä
kuivattua timjamia
valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Pese perunat huolellisesti ja lohko ne (mitä ohuemmat lohkot, sitä rapeampi lopputulos). Sekoita kulhossa öljy, timjami, valkosipulijauhe ja mustapippuri. Kaada perunalohkot kulhoon ja sekoita niin, että perunalohkot ovat kauttaaltaan öljy-mausteseoksessa.
Asettele perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja pane 200-asteiseen uuniin.
Pyyhi lohifile talouspaperilla ja aseta uunivuokaan. Ripottele fileen päälle tilliä. Sekoita creme fraiche ja mausteet. Kaada seos lohifileen päälle.
Laita lohi perunnoiden seuraan uuniin. Kypsennä noin puolen tunnin ajan tai kunnes lohi on kypsää ja perunat saaneet väriä. Ripottele valmiiden perunoiden päälle sormisuolaa.
Kommentit
Lähetä kommentti