Paistettu riisi



Paistettua riisiä syötiin meillä uunissa paistettujen broilerinkoipien kanssa. Toinen vaihtoehto on ostaa kaupasta pari valmiiksi grillattua kanankoipea ja repiä niiden lihat paistetun riisin joukkoon.

Paistettu riisi (4:lle)

2 dl raakaa pitkäjyväistä riisiä
öljyä paistamiseen
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punainen paprika
100 - 150 g pekonia tai chorizoviipaleita
1 - 2 rkl soijaa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
chilirouhetta maun mukaan

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä ja anna sen jäähtyä. Tai käydä aiemmalta aterialta jäänyttä jämäriisiä.

Viipaloi porkkanat. halkaisen sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja viipaloi paprika. Paloittele pekoni tai chorizo pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota porkkanat, sipulit, hienonnettu valkosipuli sekä paprika. Siirrä kasvikset sivuun odottamaan. Ruskista pannulla pekonit. Lisää riisi ja jatka paistamista. Mausta soijalla ja lisää joukkoon kasvikset.

Riko kananmunat kulhossa ja sekoita niiden rakenne rikki. Tee pannun keskelle tyhjä tila ja kaada siihen kananmunaseos. Anna munien hyytyä samalla paistinlastalla sekoitellen. Sekoita munakokkeli riisiseokseen. Mausta mustapippurilla ja chilirouheella.





Kommentit

Suositut tekstit